Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Ποιος είμαι (bio)

Ο Γιώργος Παπαχριστοδούλου γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Από το 2000 έως την άνοιξη του 2016 έζησε στα Ιωάννινα όπου βρέθηκε ως φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της πόλης. 

Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ηπειρωτικός Αγών» (2003-2005) και «Ενημέρωση της Ηπείρου» (2009-2012), στην ιστοσελίδα epirusonline.grως παραγωγός ειδησεογραφικής εκπομπής στον ραδιοσταθμό των Ιωαννίνων gigα fm (2008-2009),  ως παραγωγός της καθημερινής ειδησεογραφικής εκπομπής «Μικρού Μήκους» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (2013-2014), ως ανταποκριτής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» (2014), ενώ από το 2013 έως το 2015 συμμετείχε ως αλληλέγγυος παραγωγός στο εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ιωαννίνων (ertopen). 


Από τον Νοέμβριο του 2015 συνεργάζεται εθελοντικά με το ραδιοφωνικό εγχείρημα της ertopen 106,7 στα fm (ertopen.com), ενώ από τον χειμώνα του 2016 συμμετέχει στην συντακτική ομάδα της συλλογικής ραδιοφωνικής εκπομπής 'Πάγιες και διαρκείς ανάγκες' που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα, 6 με 8 το απόγευμα, από τη συχνότητα της ΕΡΤ Χανίων. 
Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας στην εφημερίδα Βαβυλωνία από την αρχή της εκδοτικής προσπάθειας και στα περιοδικά Ρόπτρο της Πόλης (Χαλκίδα), Τεχνόφωνο (Ιωάννινα), ContAct (Αγρίνιο) και το πολιτικό περιοδικό Βαβυλωνία - www.babylonia.gr, όπου αρθρογραφεί με έμφαση σε θέματα οικολογίας και πολιτικής επικαιρότητας. 

Ιδρυτικό μέλος και συντονιστής ύλης στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Pamvotis Press. 

Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ευβοϊκός Τύπος», την εφημερίδα «Αθλητική Γνώμη» (στήλη Κενός Χώρος), το φοιτητικό περιοδικό UNICULT (2009), όπου διετέλεσε αρχισυντάκτης, στις ιστοσελίδες atpreveza.gr και enallaktikos.gr, στην καθημερινή εφημερίδα παρατηρητής της θράκης.


Τον Νοέμβριο του 2014 έλαβε έπαινο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ως μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του «Μικρόφωνο στα γήπεδα» για «τον επαγγελματισμό που επέδειξε και τη συμβολή του στη διατήρηση των αθλητικών εκπομπών, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Τα πρώτα του κείμενα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό του 2ου Λυκείου Χαλκίδας (1997-1998) «Το Καρφί».


e-mail: gpap21@yahoo.gr

twitter: @ginopapi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου